Miért most vagyunk egy évesek?

Hogy mi történt 2019. május 7-én?

A Voiz Hangoskönyvtár ezen a napon hallatott magáról először. Ettől a naptól kezdve nem csak az alfa és béta tesztelők, ismerőseink és rokonaink hallották a Voiz nevet, hanem bárki, aki találkozott a kampány hirdetéseivel, amit Weiser Istvánnal közösen indítottunk.

Számunkra ez egy felemelő nap volt. Másfél évnyi tervezés és fejlesztés után, végre eljutott olyan állapotba az alkalmazás, hogy másoknak is megmutassuk.

Legalábbis mi ezt gondoltuk…

Aztán az első 2 hónap a lehető legstresszesebb időszakunk volt.

Mi történt másfél évig, mielőtt a Voiz a nagy nyilvánosság elé léphetett? – Voiz-történelem

2017 decemberében, mikor eldöntöttük, hogy belevágunk, akkor még nagyon naivak voltunk. Ha tudtuk hogy mi vár ránk,  lehet bele se vágunk…

De imádtuk a könyveket. És mind a hárman tapasztaltuk azt, hogy a könyvek jobbá tették az életünket, a jobb gondolatokon keresztül. Szerettünk volna magunknak és barátainknak is egy appot, amivel sokkal könnyebben sokkal több könyvet „olvashatunk.” És hittünk abban, hogy ez másoknak is értékes lehet. 

2018 első hónapjai az ötleteléssel, információszerzéssel teltek, majd szoftver dokumentálása következett, hogy egyáltalán árajánlatokat tudjunk kérni fejlesztésre. Közben megkezdtük a tárgyalást néhány kiadóval.

2018 júniusában bejegyeztük a céget és gőzerővel elkezdtük a fejlesztéseket. 

A blog képét is még a tervezési időszakban lőttük 

*Voiz Zrt megalapítása 2018 június

A fejlesztés és hangoskönyvgyártás nehézségei…

A cégalapítást követő 6 hónap sem volt egyszerű. Aki vett már részt fejlesztésben, az tudja, hogy nyúlik mint a rétestészta.

Rögtön az elején kiderült, a piaci áron nem is rentábilis a hangoskönyv gyártás.  Ezért muszáj volt kitalálni, hogy hogyan gyártjuk le a könyveket töredék áron, de élvezhető minőségben. 

Kiválasztottuk a hangtechnikát, beletanultunk a hanganyag készítés világába, majd felvettünk jó pár felolvasót. Mondanom se kell, hogy ez sem ment könnyen, majd később az egészet meg kellett reformálni.

Első terveink szerint 2018 szeptemberében indultunk volna. Ehhez képest nagy nehezen januárban összehoztunk egy alfa tesztet 50 emberrel. 

Márciusra egy béta tesztet kb 100-150 emberrel.

Majd áprilisra kitettük az appot élesbe, de akkor még senkinek nem szóltunk róla.

Április után, pedig készültünk arra, hogy a piac elé tárjuk az alkalmazásunk.

Az indulás és az utána következő hónapok

Májusban Weiser Istvánon kívül Szabó Péter is kampányolt velünk.

Mindkét kampány annyira jól sikerült, hogy rögtön ki is jöttek az applikáció alapvető hiányosságai. Mikor nem csak pár száz ember használja az appot, hanem pár ezer, akkor rögtön más lesz a leányzó fekvése.

Sok hibával működő alkalmazás, hiányzó funkciók, hirtelen ránk ömlő több ezer ember, tesztelői csoport kezelése, akkor még saját fejlesztő csapat nélkül. Nagyon izgalmas 2 hónap volt :D

Tartalom egy éve és most

Mikor elindultunk, 62 könyv volt az applikációban. Jelenleg 479 könyvet lehet meghallgatni.

Ehhez még hozzájönnek előadások, podcastek, könyvösszefoglalók.

Külön öröm, hogy most már nem csak üzleti, önfejlesztő és pszichológia könyvek vannak a kínálatban, hanem már mesék a szépirodalom és a szórakoztató irodalom is képviselteti magát.

Bárki találhat saját ízlésének való könyvet!

Mit tartogat a jövő?

Amit látunk, hogy a kiadók egyre nyitottabbak a hangoskönyv irányába.

Tőletek is egyre több pozitív visszajelzést kapunk.

Az biztos, ha egyre többen használjuk a Voiz-t, akkor a kiadóknak is egyre jobban megéri a fizikai könyvek mellé, a hangoskönyv jogokat is megvásárolni.

Folyamatosan alakítunk ki partnerségeket a hazai könyvipar szereplőivel. Legyen akár kiadó, blogger, vlogger, podcaster, könyves oldalt üzemeltető, könyves webshopok.

A cél, hogy ne csak hangoskönyves applikáció legyen a Voiz. Miért ne férhetne be a korlátlan hallgatási csomagba a könyvek mellé még szuper előadások, podcastek, meditációk, vagy akár könyveknek a rövidített változata is.

Szeretnénk a könyvek mellett ezeket a tartalmakat erősíteni, sőt már további ötletek is vannak.

Köszönjük, nélkületek nem sikerült volna!

Sokszor kapunk tőletek megerősítő üzeneteket és biztatásokat.

És ami a legfontosabb, hogy az előfizetések számán is látjuk, hogy mennyi embernek értékes az, hogy a könyveket most már hallgatni is tudja.

A célunk, hogy a legújabb, legjobb bestseller könyveket és előadásokat elhozzuk nektek. (És persze magunknak is.) Nyugodtan írd meg nekünk, mit hallgatnál szívesen. Mi azon dolgozunk hogy a jogokat megszerezzük hozzá.

Ha bármi kérésed, kérdésed lenne, keress minket.

Hasznos és felemelő időtöltést kíván:

Krem Attila és a Voiz csapata!

 

 

Egy gombnyomással megoszthatod: