Másfél év munka, stressz és reménykedés után, május 7-én kiléptünk a fényre és elindult az első partnereinkkel közös marketing kampányunk.

De mielőtt erről írnék, gyorsan felsorolom, hogy milyen könyvek kerültek fel május vége óta az applikációba:

ÚJ ÉS KÉSZÜLŐ KÖNYVEK

Május vége óta bekerült könyvek:

Sikerpont – Brian Tracy , Christina Stein
Csókold meg a békát! – Brian Tracy , Christina Tracy Stein
Változtasd meg a gondolkodásod, és megváltozik az életed! – Brian Tracy
Telitalálat – Brian Tracy
Mi a …(füttyöt) tudunk !? – William Arntz, Betsy Chasse, Mark Vicente
Holnapra vezető lehetsz 2.0 – John C. Maxwell
Az 5 tornacsuka útinaplója – Dr. Jámbor Eszter
Az értékesítés mesterei – Nyíri Zoltán, Hackl Krisztián
A siker kézikönyve – Brian Tracy
Könnyedén a céljaidért – Thomas M. Sterner
Vállalkozóból Vállalkozás – Gál Kristóf
Hálózatépítés oktatói szemmel – Nyíri Zoltán
Kapcsolatépítés – Nyíri Zoltán
Hogyan vezetnek a legjobb vezetők? – Brian Tracy , Szabó Péter
Személyiségkalauz – Nyíri Zoltán, Hackl Krisztián
A kérdezés 50 árnyalata – Nyíri Zoltán, Dr. Fuchs Anita
A kérdezés 50 árnyalata 2. – Nyíri Zoltán, Dr. Fuchs Anita

Gyártás alatt vagy aktivációra várnak:

Jelenleg 6 könyv van gyártás alatt, illetve vár arra, hogy aktiváljuk az alkalmazásba. Ezek közül az egyik egy mesekönyv a szülök örömére és egy másik pedig a Biblia.

KIADÓKKAL VALÓ TÁRGYALÁSOK

Több kiadóval folytatunk tárgyalásokat. Mindenki nagyon nyitott, és szeretné, ha a könyveik bekerülnének az alkalmazásba.

Amiatt lassú egy könyv bekerülésének folyamata, hogy az audio jogokat eddig nem vették meg a kiadók. Utólag pedig eléggé bonyolult elintézni, hogy audio jogok is meglegyenek a könyvekhez.

Viszont a jó hír: sok kiadó mostantól ezt be fogja szerezni az új könyveinél, így 2-3 hónap múlva már a legújabb könyveket is el tudjuk kezdeni gyártani.

Köszönjük a nagy érdeklődést az applikáció iránt, mert így sokkal könnyebben haladnak a tárgyalások! Körvonalazódik mindenki előtt, hogy igenis létezhet hangoskönyv piac Magyarországon.

Biztatásul mondom, hogy a legnagyobb piaci szereplőkkel is egyeztetünk, a hazai könyvpiac határozottan érdeklődik a mi kis garázsprojektünk iránt. Ebből pedig te, mint felhasználó fogsz a legjobban kamatoztatni.

DE akkor jöjjön egy kis összefoglaló, hogy mi történt május 7-e óta mi történt velünk. (május 7-én kezdtük meg az első nyilvános marketing kampányokat.)

WEISER ISTVÁN-KAMPÁNY

Első kampányunkat Weiser Istvánnal közösen indítottuk. Szerettük volna egy kis tesztelői csoportot létrehozni, akiknek tagjai visszajelzést adnak nekünk az alkalmazásról.

Ebben a kampányban rengeteget hibáztunk, mivel olyan szintű érdeklődés jött István követőinek részéről, hogy repülés közben kellett szerelni a repülőgépet. Ez sosem egy jó stratégia, és sokan csalódottak is voltak, mert összevissza kapták a leveleinket, amik már sokszor nem is voltak aktuálisak.

Végül majdnem 4x annyi embernek adtunk tesztelői jogot, mint ahogy terveztük (50 helyett közel 200 ember tesztel). A többiek pedig kupont kaptak; 499 Ft-ért tudják kipróbálni egy hónapig az alkalmazást.

Még megdöbbentőbb szám, hogy 779 ember kitöltötte a kérdőívünket! Ez pedig már majdnem reprezentatív felmérés a célpiacunkról. Köszönjük!

Sajnos amatőrségünk miatt sokan csalódottak voltak így is. Sokat tanultunk az esetből. Végtére is ez volt az első kampányunk, mi sem lehetünk profik elsőre. Mindenkitől elnézést kérünk, aki nem volt elégedett a kampány alatt!

SZABÓ PÉTER-KAMPÁNY

2 héttel az első kampányunk után Szabó Péterrel kampányoltunk közösen.

Ez a kampány rengeteg embert megszólított, és itt sem számítottunk olyan fokú érdeklődésre, ami megtörtént. Két esetben is megfeküdtek a szerverek a kampány alatt. Ennek nem szabadott volna megtörténnie, de szerencsére így kiderült, hogy pár alapbeállítást meg kell változtatnunk. A változások hatására az applikáció gyorsabb lett –  összességében jól jöttünk ki tehát ebből a hibából.

A kampány 3x jobban teljesített, mint ahogy mi vártuk. Köszönjük minden érdeklődőnek, aki kipróbálta az alkalmazást!

EREDMÉNYEK AZ ELSŐ 6 HÉTBEN:

Zárt Facebook csoport:
Van egy fantasztikus zárt facebook csoportunk a tesztelőkből. Bár az ingyenes tesztelői időszak hamarosan végéhez ér, mi szeretnénk a csoportot megtartani, mert nagyon sok jó visszajelzést kapunk a csoportból és segít minket azon az úton tartani, hogy a felhasználóknak fejlesszük az appot és ne magunknak. Reméljük a csoport tagjai is velünk maradnak felhasználóként és csoport tagként, hogy tovább segítség a munkánkat! Ugye maradtok? :D

Fejlesztés:
Ebben a 6 hétben rengeteg nem látványos fejlesztést és hibajavítást végeztünk az appon. Stabilabb lett az applikáció és jó néhány bug is kikerült az alkalmazásból. Még nem értünk a végére, de egyre növeljük a fejlesztői kapacitásunkat, hogy hamarabb befejezzük a hibajavításoknak.

Az viszont összességében elmondható, hogy a felhasználók 90%-a hibamentesen használja az appot.

Sok hibának az okát még nem találtuk meg, de higgyétek el,  gőzerővel keressük, hogy mindenkinek zavartalanul fusson az app. A tervünk az, hogy csak a hibajavítások után kezdjük el a fejlesztést. Főleg olyan új funkciók fognak az appba bekerülni, amit a zárt csoportban kértek.

Regisztrációk, vásárlások:
Egészen elképesztő, de az első 6 hétben több, mint 3000 ember fizetett nekünk valamilyen formában az applikációban található könyvekért, szolgáltatásokért. Több, mint 6000 ember regisztrált az alkalmazásban és közel 10.000 ember telepítette a telefonjára az appot. Hihetetlen számok!

Hadd büszkélkedjünk el azzal, hogy sok alkalmazást fejlesztő ismerősünk mondta nekünk, hogy fantasztikus, amit csinálunk. Mivel nem start-up vagyunk, hanem saját pénzből csináltuk meg az alkalmazást, és hogy az első hónaptól kezdve a cég ki tudja fizetni a saját számláit. Ez egyáltalán nem természetes. Sok alkalmazás, amit százmilliókból fejlesztenek még 2-3 év után sem hoznak bevételt. Különleges, amit együtt csinálunk veletek!

Bizony, a legnagyobb eredmény, hogy már az első hónapban bejött annyi pénz az alkalmazásból, ami után, nekünk végre nem kell a saját pénzünket betennünk a cégbe! És ezt a fantasztikus eredményt nektek felhasználóknak és csodálatos partnereinknek köszönjük! Nem sok ilyen alkalmazásindulás volt a tech történelemben és ti a részesei vagytok!

Ügyfélszolgálat:
Ezen még dolgoznunk kell. Próbálunk 24 órán belül válaszolni minden kérésre, kérdésre, de nem mindig sikerül. A jövőben fejleszteni fogjuk ezt. Már most keressük a megoldásokat, rendszereket, amivel hatékonyabban végezhetjük el az ügyfélszolgálat feladatát.

Google Play:
A saját kategóriánkban már most a legnépszerűbb alkalmazás lett Magyarországon a Voiz Hangoskönyvtár!

ÖSSZEFOGLALÓ

Bár hosszú és nehéz volt az út, mire élesbe ki tudtuk tenni a Voiz Hangsokönyvtárat, de megérte. Várakozáson felül teljesítettünk már az első hónapban és annyi pozitív hozzáállást kapunk a felhasználóktól, kiadóktól és partnerektől, hogy érezzük, érdemes volt megcsinálni ezt a hangoskönyv-alkalmazást.

Még hosszú az út előttünk és sok területen kell megfelelnünk, de megyünk tovább, hogy 2025-re meglegyen a 10.000 minőségi hangoskönyv Magyarországon!

Remélem, kedves olvasó, te is jössz velünk ezen az úton!

Hasznos időtöltést kívánunk mindenkinek!

Egy gombnyomással megoszthatod: