Már csaknem 2 hónapja nem adtunk jelt magunkról. Ennek oka, hogy az indulás utáni első nagy kampányunkat követően megálltunk, hogy elemezni tudjuk, mi történt, hol tartunk most.

És hol kell átgondolnunk a céges folyamatainkat azért, hogy téged mint felhasználót jobban kiszolgálhassunk.

Néhány dologról már írtunk a belső tesztelői csoportban, de szeretnénk mindenkivel  – veled is megosztani, hogy mi várható tőlünk a közeljövőben.

Első nagy marketingkampány-tapasztalatok

Érdeklődés

Hihetetlenül jó volt látni, hogy mennyire nagy az érdeklődés a Voiz Hangoskönyvtár iránt. Az applikációt azért hoztuk létre, hogy végre a magyar embereknek is legyen minőségi hangoskönyv applikációja. Olyan terméket kezdtünk el fejleszteni, amit magunk is szívesen használnánk. Megtapasztalni azt, hogy reményeink beigazolódni látszanak és az embereket érdekli az applikáció, számunkra egy hatalmas megerősítés volt. Köszönjük annak a több ezer embernek, aki kinyitotta a pénztárcáját és belevágott velünk a magyar hangoskönyvkalandba!

Fejlesztés

Üzletemberként viszont sok hibára is fény derült a megnövekedett érdeklődés miatt. Amíg csak pár százan használták az alkalmazást, addig nem tűnt fel nekünk egy csomó bug, hiba és olyan szempontok sem, amiket csak a tömeges felhasználók meglátásai ihlethettek.

A legfájóbb felismerés az volt, hogy nem vagyunk elég gyorsak a fejlesztéshez. A Voiz Hangoskönyvtár indulásáig 2 külsős céggel fejlesztettük az appot. Ami addig a pillanatig elég is volt, amíg elkészült az alkalmazás és csak pár százan használták. Viszont a több ezres felhasználói számnál mind a hibákra, mind a fejlesztésekre gyorsabban kellett reagálnunk, mint amire képesek voltunk.

Emiatt eldöntöttük a kampány lecsengése után, hogy saját fejlesztés felé vesszük az irányt. A nyár nagy feladata az volt számunkra, hogy találjunk fejlesztőket, akikkel hosszútávon együtt tudunk dolgozni. Megköszöntük az eddigi fejlesztőknek az elvégzett kiváló munkát,  és elkezdtük a keresést.

Szerencsére augusztus elejétől saját fejlesztővel dolgozunk. Szuper áldottnak érezzük magunkat, hogy ilyen hamar találtunk embert!

Szeptember közepére várjuk, hogy a saját fejlesztőnk megismeri a kódokat és a most tapasztalt hibák nagy részét debugolni, hibamentesíteni tudja. Októbertől pedig elkezdhetjük fejleszteni az új funkciókat, amiket már nagyon régen várunk.

Design

Sőt! Egy UX designer már dolgozik a felületünk ráncfelvarrásán. Bár sok panasz nem érkezett az applikáció felületére, mi mégis úgy gondoltuk, hogy legyen a lehető legprofibb kinézete az applikációnak. A kezdeti terveket elnézve én nagyon bizakodó vagyok. Teljesen megmarad a Voiz-hangulat, de közben pedig mégis annyival szerethetőbb és könnyebben kezelhető lesz az applikáció.

Már alig várom, hogy kész legyenek a tervek és le tudjuk fejleszteni a kinézetet, hogy azok bekerüljenek az applikációba.

Kiadók, könyvek

Mivel még egyelőre kis cég vagyunk :D, nyáron fő feladatunk a fejlesztés megoldása volt. Ennek ellenére próbáltunk a Kiadókkal való megegyezésben is haladni.

Bár a könyvgyártásra most kevesebb figyelem jutott, a Kiadókkal való egyezkedés lassú útján viszont sikerült végeleges megállapodásokra jutnunk.

Van kiadó, akinek 2 könyve várja az aktiválást az applikációban és ígéretet kaptunk félszáz könyv audiojogának beszerzésére. Van kiadó, akinek most végeztünk próbaolvasásokat és ha tetszik nekik, belevágunk a gyártásba. Van kiadó, akivel a szerződés utolsó apró részleteit tisztázzuk, mielőtt az első könyveit elkezdhetnénk gyártani.

Bizakodunk, hogy hamar le tudjuk zárni ezeket a tárgyalásokat, és akkor 3 új Kiadó könyvei jelenhetnek meg a Voiz Hangoskönyvtárban!

Mind a 3 Kiadónak remek üzleti, önfejlesztő könyvei vannak. Drukkoljatok, hogy minél előbb elkezdődhessenek a könyvek gyártásai.

Természetesen más kiadókkal is tárgyalunk, de ez a folyamat lassú és időigényes. Viszont megéri küzdeni, mert minden új kiadó fantasztikus új könyveket fog behozni a kínálatba.

Legújabb könyvek

Álljon itt azért, hogy a legutolsó blogbejegyzés óta milyen könyvek kerültek be az applikációba:

  1. Merj! Nevess! Szeress! – Szabó Péter
  2. Címkézés – a mestermeggyőzés tudománya – Weiser István
  3. Teremtsd újra az életed! – Brian Tracy
  4. Válaszd a boldogságot! – Szabó Péter
  5. Mackó úr utazásai – Sebők Zsigmond
  6. Van élet a halál előtt! – Szabó Péter
  7. Egyről a Kettőre – Gál Kristóf
  8. Magyar népmesék 3 meséje (A csillagszemű juhász, Babszem Jankó, A kis gömböc)

Jelenleg 4 könyv vár még aktiválásra:  3 üzleti könyv és egy könyv a gyereknevelésről.

Tartalomtervek

Tudjuk, a fejlesztés mellett hasonlóan fontos, hogy hetente kerüljenek be újabb és újabb könyvek az applikációba. Sokat dolgozunk azon, hogy friss tartalmakkal tudjuk a kínálatot bővíteni.

Most, hogy a fejlesztési kérdést megoldottuk, sokkal fontosabb szerep jut ismét az új tartalmaknak. A cél, hogy a kiadói szerződéskötések után először heti 1, majd október végére heti 2 könyv kerüljön be az alkalmazásba. Mi képesek vagyunk ennyit legyártani, innentől minden a kiadókon fog múlni. És persze rajtatok, hogy mennyi könyvet hallgattok :D

Jelenleg 15 könyvre vár gyártás. Ezekből minél többet szeretnénk már szeptemberbe elkészíteni.

Weboldal, megjelenések, kommunikáció, mire lehet számítani a jövőben…

Weboldal

Szeptember végére jelentősen bővülni fog a weboldalunk. Ennek a leglátványosabb eleme az lesz, hogy kikerülnek a weboldalra is azok könyvek, amik az applikációban elérhetők. Ezt nagyon sokan kérték és mi is már nagyon régóta szerettük volna, ha ez megtörténik.

De nem csak a könyvek kerülnek ki a weboldalra, hanem a kiadók és a felolvasók is. Meg lehet majd nézni kiadókra lebontva, hogy egyes kiadóknak milyen könyvei vannak fent.

A felolvasókról is lesz egy lista és látni lehet majd azt is, hogy egyes felolvasók melyik könyvet olvasták fel.

Ezenkívül nyomon lehet majd követni, hogy mikor, milyen könyvek kerültek fel az applikációba.

Az új fejlesztésekről is lesz egy lista, ahol követni lehet, hogy milyen új funkciók kerültek be az applikációba és mikor.

És a hibajavításokról is lesz egy olyan oldal, ahol időrendben látszani fog, milyen platformon milyen hibajavítások történtek.

Sőt! Egy szavazó oldalt is összeállítunk, ahol megszavazhatjátok, hogy milyen könyveket látnátok szívesen az appban. Ha ezen az oldalon aktívak lesztek, akkor sok kiadót könnyebb lesz meggyőznünk, hogy szerződjön le velünk és szerezze meg könyvei audiojogát.

Szóval a weboldalunk csaknem a háromszorosára fog növekedni!

Levelezés

Nagyon kevés levelet küldünk ki nektek. Ezen szeretnénk változtatni. Dolgozunk azon, hogy a kulcspontokon mindig kapjatok tőlünk egy levelet, hogy biztosan értésetek mi történik veletek az adott helyzetben. Ilyen a regisztráció, vásárlás, előfizetés megújulása stb.

Sajnos a levelezés fejlesztése közben hibát vétettünk, és 5000 ember kapta meg a regisztrációkor kiküldendő új levelet… még egyszer elnézést kérünk!

Célunk a levelezés fejlesztésével, hogy jobb élményben részesüljetek a Voiz Hangoskönyvtár használata során, és minden információ a rendelkezésetekre álljon, hogy olyan döntéseket tudjatok hozni, amit valóban szeretnétek.

Mi pedig több visszajelzést szeretnénk tőletek kérni a levelekben, hogy tudjuk mivel vagytok elégedettek, min változtatnátok, mik az igényeitek. Szeretnénk, ha a Voiz hangoskönyvtár a közös termékünk lenne, amit együtt fejlesztünk, mindenki legnagyobb megelégedésére.

GYIK, tudásbázis

Weboldalunkon jelenleg nem elég strukturált az informatív tartalom. Ami azt jelenti, hogy nem elég gyorsan lehet megtalálni a keresett információkat az oldalon. Elhatároztuk, hogy csinálunk egy átlátható tudásbázist vagy GYÍK-ot, hogy mindenki könnyen megtalálhassa azokat az információkat, amiket keres.

Álmunk, hogy minden funkcióról, előfizetésről szuper, képekkel és videókkal megtűzdelt információs oldalakat hozzunk létre. Első állomásként szövegesen lesznek készen ezek az oldalak. A képeket és videókat az új design beüzemelése után készítenénk el.

Ügyfélszolgálat

Jelenleg, mi cégvezetők végezzük az ügyfélszolgálati munkát. Ez szuper visszajelzés nekünk, látjuk, mik a fő gondok, min kell változtatni és sokszor lelkesedünk, amikor dicsérő üzeneteket kapunk.

Tervben van egy professzionális ügyfélszolgálati szoftver bevezetése. Erre azért van szükség, mert az emailfiókban sokszor elkeverednek beszélgetések és nem zárunk le ügyeket. Ez frusztráló, mind nektek, mind nekünk.

Keressük a megfelelő szoftvert. Ezen a héten többet is kipróbálunk és ha olyan jók a szoftverek, mint amit magukról állítanak :D, akkor szeptemberben bevezetünk egyet. Ettől azt várjuk, hogy mindenki kielégítő választ kap és senkinek nem fog elkeverednie az ügye.

Az is tervben van, hogy a következő hónapokban felveszünk egy ügyfélszolgálatos munkatársat . Szeretnénk, ha lenne telefonos ügyfélszolgálatunk, hogy el tudjatok érni minket. Rajta vagyunk az ügyön, kérjük a türelmeteket!

Kommunikáció

A weboldal megújulása után elkezdjük a saját hirdetéseinket és tartalmainkat megosztani veletek. Most állítjuk fel a fő szempontokat és stratégiát. Ezenkívül most döntjük el, hogy milyen felületeken, milyen gyakran, milyen tartalmat fogunk tudni nektek előállítani.

Én személyesen nagyon szeretném, ha szeptember végétől már napi kommunikációban tudnánk gondolkodni és kapcsolatot tudnánk veletek tartani a különböző közösségi csatornákon. Nagyon várjuk ezt az időt, mikor a sok munka és építkezés után már a veletek való napi szintű kapcsolattartás kerülhet az előtérbe!

Partnerek

Több nagyobb kiadóval, influenszerrel és egyéb nagy céggel tervezünk közös kampányokat ősszel és télen. Nagyon izgalmas és megtisztelő, hogy milyen nagy cégek szimpatizálnak a Voiz hangoskönyvtárral! Teljesen meg vagyunk hatódva és ezerrel dolgozunk azon, hogy megérje mindenkinek a közös együttműködés.

Összegzés

Bár a nagy kampány után kevés életjelet mutattunk, mint ahogy láthatod, rengeteget dolgoztunk. Újraterveztünk, átalakultunk és előkészítettünk egy csomó dolgot azért, hogy ősszel és télen a Voiz Zrt. egy magasabb szintre lépjen minden területen.

Felhasználók, kiadók, partnerek és mi is akkor járunk a legjobban, ha profi terméket és kiszolgálást tudunk nyújtani, ami minden félnek a megelégedésére szolgál.

Nagyon várjuk az évvégi időszakot. Annyi munka és előkészítés után kíváncsiak vagyunk, hogy te hogyan fogsz reagálni ezekre a változásokra!

Mi továbbra is azon vagyunk, hogy a lehető legjobb magyar hangoskönyv-szolgáltatást rakjuk le az asztalra, ami mindenkinek nagy hasznára van!

Hatékony időtöltést kívánok neked!

Egy gombnyomással megoszthatod: