Új kísérleti program részeként Podcasteket is elérhetővé tettünk a Voizban, előfizetőink számára!

Régóta tervezgettük, hogy helyet adunk podcasteknek is az alkalmazásban. Tulajdonosokként mi sem csak hangoskönyveket, könyvösszefoglalókat, előadásokat hallgattunk, hanem podcasteket is.

Mikor elkezdtünk a podcast világa után érdeklődni, meglepő adatokra találtunk.

A podcastereknek sehol nem fizetnek a podcastekért, még akkor sem, ha fizetős szolgáltatásba töltik fel az adásokat!

Ez annak a fényében még meglepőbb, hogy külföldön és hazánkban is hatalmas növekedésben van minden audiotartalom fogyasztása. Több külföldi elemző szerint pedig robbanás várható a hangoskönyvek és podcastek terén egyaránt. (pl.: LINK)

Úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk a podcasteket már az elejétől fogva a piactól eltérő módon kezelni.

Ahogy egy könyv érték, úgy minden előállított tartalom az.

Emiatt mi az elejétől fogva szeretnénk fizetni a podcastereknek a munkájukért!

Ezt úgy tudjuk elérni, hogy az előfizetőink számára tesszük lehetővé, hogy hallgassák az adásokat. Így a podcasterek is részesülni tudnak majd az előfizetési díjakból ugyanúgy, mint a hangoskönyvek kiadói, szerzői.

Miért hallgassam a máshol ingyenes podcasteket előfizetéssel a Voizban?

Jogos kérdés!

Erre 2 választ tudunk adni:

1,) Támogasd a Podcastereket!

Amennyiben szeretnéd támogatni a podcastereket, akkor a Voiz előfizetés és a Voiz alkalmazás használatával ezt könnyen megteheted.

A mai független tartalomgyártók és influenszerek világában bevett szokás, hogy különböző szolgáltatásokon keresztül támogatják a hallgatók azokat, akiket követnek. (Patreon, feliratkozások, termékek vásárlása stb.)

A támogatásokkal a tartalomgyártók több és minőségibb tartalmat tudnak gyártani jobb felszerelésekkel. Extrém esetben még a teljes megélhetésük is függhet az általuk gyártott tartalmaktól.

Ha fontos neked, hogy kedvenc podcastereid több adást gyártsanak, jobb felszereléssel, mélyebb tartalommal, akkor a podcasterek támogatása egy kardinális lépés lehet számodra is.

A Voiz-előfizetés egy út lesz ezek közül. Sőt talán az egyik legjobb útja lesz a támogatásnak, hiszen ha több podcastert is követsz, akkor a hallgatásoddal egyszerre több podcastert is támogathatsz, úgy hogy neked erre nem is kell külön figyelmet fordítanod. Csak hallgatod a kedvenc podcastjeidat.

2,) Extra tartalmak, amiket csak a Voizban fogsz megtalálni

Minden velünk együttműködő Podcaster vállalta azt, hogy 4-5 adás után készít egy olyan adást, ami csak a Voiz-ban lesz elérhető. Fontos, hogy a kísérleti időszakban ezt nem várjuk el a podcasterektől.

Így az előfizetőink valódi értéket kapnak azáltal, hogy ezeknek a podcasteknek a teljes tartalmát csak ők fogják elérni. Bízunk abban, hogy ezáltal az előfizetőink kivételezett helyzetben érezhetik magukat és a még nem előfizetőknek pedig vonzóvá tesszük az alkalmazás előfizetési rendszerét.

Próbaidőszak menete

Első körben mi hívtunk meg podcastereket a pilot programba. Ezeket találod meg  most az alkalmazásban.

Terveink szerint még 15-20 podcastet megkeresünk mi, hogy bővítsük a jelenlegi kínálatot.

Egy hónap után pedig megnézzük, hogy mennyire voltak hallgatottak a podcastek. Ez alapján pedig eldöntjük, hogy szeretnénk-e továbbvinni a podcasteket az alkalmazáson belül.

Ha igen, akkor az első 50 podcast helyére pályázni lehet majd és utána ismét megnézzük, hogy miként alakultak a hallgatások.

2-3 hónap után levonjuk a következtetéseket.

Átbeszéljük a podcasterekkel a tapasztalatokat és ha mindenki sikernek könyveli el a próbaidőszakot, akkor nekifogunk egy nagyobb fejlesztésnek.

Voiz-alkalmazás használóknak szeretnénk egy külön oldalt biztosítani a podcasteknek az alkalmazáson belül (ahogy később majd az előadásoknak, könyvösszefoglalóknak is). Ennek az oldalnak a kinézetét, funkcionalitását és működését már a podcasterekkel és veled mint felhasználóval közösen szeretnénk kialakítani.

A podcastereknek pedig saját felületet szeretnénk fejleszteni, ahol fel tudják majd tölteni a podcastjeiket és ahol majd látni fogják a statisztikáikat és hogy mennyit kerestek a podcastjükkel.

A legjobb esetben a fejlesztésekkel együtt őszre lehetünk kész.

Mi a te dolgod a podcastekkel?

Ha előfizető vagy, akkor csak annyi a dolgod, hogy nézd meg a podcast kategóriát és hallgass bele a podcastekbe. Ha valamelyik megtetszik, akkor pedig hallgasd tovább.

Ha nem vagy előfizető, akkor legyél az :D és így eléred majd a podcasteket és hallgatásoddal támogatni tudod a tartalom-előállítókat.

Van kedvenc podcasted, amit látni szeretnél az appban?

Akkor kérlek a facebook poszt alatt írd meg hozzászólásban, hogy kivel vegyük fel a kapcsolatot! Ha mi is jónak tartjuk, megpróbálunk megegyezni velük.

Podcaster vagy, aki szeretnél bekerülni az appba?

Nincs más dolgod, csak töltsd ki ezt az űrlapot és pár napon belül felkeresünk!

JELENTKEZÉS A PODCAST PILOT PROGRAMBA

Jelentkezésed után elmondjuk a részleteket és a bekerülés feltételeit.

 

Mi már nagyon izgatottak vagyunk, remélem neked is tetszeni fognak a podcastek a Voiz appban!

 

Hasznos időtöltést kívánunk!

 

 

Egy gombnyomással megoszthatod: