John Maeda - Hogyan beszéljünk a gépek nyelvén

Számítógép-centrikus gondolkodás az átlagemberek számára

Hangoskönyv

RÖVIDÍTETT KÖNYVKIVONAT, KÖNYVÖSSZEFOGLALÓ, NEM A TELJES KÖNYV!

Szinopszis: A Hogyan beszéljünk a gépek nyelvén (eredeti címén: How to Speak Machine ; 2019) egy olyan jövőre készít fel minket, ahol a számítógépek egyre meghatározóbb szerepet játszanak az üzleti életben, a politikában és a személyes életünkben egyaránt. Segít megérteni a mindennap használt gépek belső működését, illetve azt, hogy a programozásuk hogyan állandósíthat bizonyos társadalmi problémákat, vagy hogy miként képesek hasznot húzni a személyes adatainkból. A gépek működésének megtanulásán keresztül felvértezhetjük magunkat azzal a tudással, amelyre annak biztosítása érdekében van szükségünk, hogy a jövő mindenki számára elfogadó és biztonságos legyen.

Kinek ajánljuk?
• A technológiai startup-ok indítása iránt érdeklődő vállalkozóknak.
• Olyan döntéshozók számára, akiknek naprakészen kell tartaniuk bizonyos szabályozásokat a technológiai fejlődés tükrében.
• Mindazoknak, akik meg akarják érteni, miként is "gondolkodik" a számítógép.

A szerzőről: John Maeda egyszerre tervező, informatikus, szerző, valamint a Rhode Island Design School egykori igazgatója. Emellett ő az Automattic vezérigazgatója is - egy olyan webfejlesztő cégé, amely célja a sokszínűség valamint a szemlélet-elfogadtatás növelése a digitális technológia világában. Olyan interdiszciplináris könyveket írt a formatervezésről illetve a technológiáról, mint Az egyszerűség törvényei (eredeti címén: The Laws of Simplicity) és a Mennyiségi tervezés (Design by Numbers).
Időben ennyi: 00:57:33