A trauma váratlan ajándéka - Hangoskönyv

Út a poszttraumás növekedéshez

A trauma váratlan ajándéka - Hangoskönyv

Út a poszttraumás növekedéshez

Ismertető
"A trauma kettétör minket, ám a törésvonal mentén új "érzékszerv" születik. Ez valódi ajándék, ha megtanuljuk használni: jelzéseket ad, hogy önvédelmet gyakoroljunk, fejlődjünk. Másképpen zavart okozhat, rejtegetjük, esetleg leverjük másokon. A könyv segít, hogy megismerjük, megszeressük, beépítsük e törésvonalat, és növekedjünk általa." Tisza Kata interkulturális pszichológiai szakértő, író "Senki sem indul növekedésnek, míg alapjaiban meg nem rendül- írja Edith Shiro. A szerző eloszlatja a tévhitet, hogy a trauma tesz erőssé minket: a poszttraumás növekedéshez vezető út kihívásokkal teli, de felszabadító ráeszméléseket rejt magában a teljes elfogadástól az átalakulásig. Változatos kutatási eredményeivel és megrendítően emberi példáival hozza közelebb a traumából újjáépülő lélek gyógyulásának lehetőségét." Szirtes Lili tanácsadó szakpszichológus, EMDR practitioner A traumatikus élmények maradandó nyomot hagynak a testünkön és lelkünkön, a történtek és a fájdalom szinte megbénítanak. Dr. Edith Shiro amerikai pszichológus, traumaterapeuta ötlépéses modelljét alkalmazva megtapasztalhatjuk a poszttraumás növekedést, szenvedésünkből előnyt kovácsolhatunk. A több mint 25 éve praktizáló szerző poszttraumás stressz zavarban szenvedőkkel, szexuális bántalmazás áldozataival, kisebbségi csoportok tagjaival, háborús menekültekkel végzett munkájának tapasztalatai alapján bemutatja, hogyan gyógyítsuk lelki sérüléseinket, teret engedve a traumával való megküzdés nyomán kialakuló pozitív változásoknak. A kötetben található tesztek, gyakorlatok és technikák nemcsak a traumatizált személyeknek, hanem a családtagoknak és a terapeutáknak is praktikus segítséget nyújtanak. A szerzőről: Dr. Edith Shiro klinikai pszichológus, szakterületei a trauma, a poszttraumás stressz és a poszttraumás növekedés. A Trauma- és Rezilienciaközpont (Trauma and Resilience Center) társalapítója, a Világboldogság Alapítvány (World Happiness Foundation) igazgatósági tagja és a világszerte humanitárius segítségnyújtással és katasztrófamegelőzéssel foglalkozó Cadena nonprofit szervezet munkatársa. Egyebek mellett dolgozott a Bellevue Kórház Kínzások Túlélőit Segítő Klinikáján (Clinic for Survivors of Torture), a Montefiore Orvosi Központ (Montefiore Medical Center) kambodzsai menekültklinikáján és a Refuge, Inc. Emberijogi Klinikai Támogató Hálózatánál (Human Rights Clinical Support Network). Dr. Shiro gyakran tart előadást a trauma és a poszttraumás növekedés témájában, és rendszeres vendég különböző televíziós és rádiós műsorokban, illetve podcastokban.


Fejezetek
Bevezetés – A világ néha ijesztő hely
00:37:46 0:00
I. rész: A poszttraumás növekedés megértése - 1. FEJEZET: A rendszer
Fejezet hossza: 00:22:58
2. FEJEZET: A hétköznapi élet traumája
Fejezet hossza: 01:06:39
3. FEJEZET: Mi az a poszttraumás növekedés?
Fejezet hossza: 00:58:02
4. FEJEZET: Lebegő tényezők
Fejezet hossza: 00:58:54
5. FEJEZET: A trauma nemzedékeken átívelő öröksége
Fejezet hossza: 00:55:30
6. FEJEZET: A kollektív traumától a kollektív növekedésig
Fejezet hossza: 01:07:08
II. rész: Fázisról fázisra - 7. FEJEZET: A tudatosság fázisa: Teljes elfogadás
Fejezet hossza: 00:33:30
8. FEJEZET: Az ébredés fázisa: Biztonság és védelem
Fejezet hossza: 00:51:02
9. FEJEZET: A kialakulás fázisa: Új narratíva
Fejezet hossza: 00:57:39
10. FEJEZET: A létezés fázisa: Integráció
Fejezet hossza: 00:30:02
11. FEJEZET: Az átalakulás fázisa: Bölcsesség és növekedés
Fejezet hossza: 01:09:58
12. FEJEZET: Az emelkedett állapot fenntartása
Fejezet hossza: 00:47:16


Hallgasd a legújabb bestsellereket!

 • 1949 hangoskönyv
 • Napi szinten bővülő kínálat
 • Töltsd le ingyen
 • Hallgass könyveket, akkor is, ha a kezed foglalt
 • Korlátlanul alig havi egy könyv áráért
Képernyő metszet a Voiz mobil alkalmazásból

Pszichológia, Önismeret, Filozófia

Korlátlan hallgatás

5990Ft

HavidíjAzoknak akik falják a könyveket, vagy párhuzamosan több hangoskönyvet is hallgatnak.

Előfizetéssel korlátlanul hozzáférsz minden tartalomhoz

 • Korlátlan könyvhallgatás
 • Könyvösszefoglalók
 • Meditációk
 • Trainingek, szemináriumok

Korlátlan hallgatás

éves

71880Ft

12 + 1 hónap ajándék


A legnépszerűbb csomagunk!
Azoknak akik falják a könyveket, vagy párhuzamosan több hangoskönyvet is hallgatnak.

Előfizetéssel korlátlanul hozzáférsz minden tartalomhoz

 • Korlátlan könyvhallgatás
 • Könyvösszefoglalók
 • Meditációk
 • Trainingek, szemináriumok

Csak ez a hangoskönyv

4990Ft

egyszeri vásárlásA trauma váratlan ajándéka

Book cover image
Pszichológiai vagy személyiségfejlesztő hangoskönyvek.

Időhatékonyság:

Ha naponta csak 2x25 percet szánsz a hangoskönyv hallgatásra, egy héten belül már elolvasol egy új könyvet - vezetés közben, edzés alatt, vagy akár csak házimunka vagy pihenés közben!

Szakértői tartalom:

Fedezd fel a legjobb pszichológusok által írt könyvek tudását. A pszichológiai témájú hangoskönyvek segítenek megérteni magadat és másokat, javítani az emberi kapcsolataidat és fejleszteni a mentális és érzelmi képességeidet.

Önismeret:

A pszichológiai vagy személyiségfejlesztő könyvek olvasása, hangoskönyvek hallgatása segíthet abban, hogy jobban megismerjük önmagunkat, az erősségeinket és gyengeségeinket. Ha jobban megértjük saját magunkat, az segíthet abban, hogy magabiztosabban álljunk az élet kihívásai elé.

Szakmaifejlődés:

Szakmai fejlődés: A pszichológiai témájú könyvek és hangoskönyvek segítenek abban, hogy megértsük az emberek viselkedését, segít kifejezni és érvényesíteni szándékainkat, így a szakmai fejlődésünkre is pozitív hatással lehetnek.

Jobb párkapcsolatok:

Számos párterapeuta által írt könyv, melyek segítséget nyújtanak a másik fél megértésében, az érzelmi intelligencia fejlesztésében, valamint a hatékonyabb kommunikáció kialakításában. Ezek a hangoskönyvek tartalmazzák a párkapcsolatok gyakorlati tanácsait és eszközeit, amelyek segíthetnek megújítani és javítani a kapcsolatok minőségét.

Bármikor, bárhol elérhető:

A hangoskönyveket bármikor, bárhol meghallgathatod, így utazás, edzés, takarítás mellett is tanulhatsz.

Kényelmes és gazdaságos:

Havi 1 könyv áráért korlátlanúl férsz hozzá számos kiváló minőségű hangoskönyvhöz, így sokkal kényelmesebb és gazdaságosabb, mint a hagyományos könyvek vásárlása.

Partnerek, akik bizonyítják a minőségünket!

Forbes logo
Moti kiadó logo
HVG logo
Édesvíz kiadó logo