Pszichoanalízis - Hangoskönyv

Pszichoanalízis - Hangoskönyv

Ismertető
Sigmund Freud, az osztrák pszichoanalitikus és neurológus, aki a pszichoanalízis módszerének atyjaként ismert, számos meghatározó művet hagyott hátra, amelyek forradalmasították az emberi psziché megértését. Freud "A pszichoanalízis" című munkája az egyik ilyen kulcsfontosságú szöveg, amely összefoglalja elméleti keretét és módszertanát, különös tekintettel az álmok, a tudatalatti, és az emberi viselkedés pszichoszexuális motivációinak értelmezésére. A könyv bemutatja Freud alapvető feltételezéseit, többek között azt az elképzelést, hogy az emberi psziché három részre osztható: az Elő tudatra, az Énre és a Túl-Énre. Az Elő tudat azokat az ösztönöket és vágyakat tartalmazza, amelyek tudatosan nem elfogadottak, az Én a tudatos döntéshozatal és önérvényesítés helyszíne, míg a Túl-Én a belső erkölcsi bíró, amely az etikai és társadalmi normákat képviseli. Freud szerint ezek a psziché részei folyamatos interakcióban vannak egymással, és ezek az interakciók magyarázatot adnak különböző pszichológiai állapotokra és viselkedésformákra. A pszichoanalízis egyik központi eleme az álomfejtés, amely szerint az álmok a tudattalan vágyak és konfliktusok megnyilvánulásai. Freud az álmokat a "tudattalan megvalósulásának királyi útjaként" írja le, amelyek elemzése révén betekintést nyerhetünk a tudattalan tartalmaiba. Freud szintén részletesen foglalkozik a gyermekkori szexuális fejlődés öt szakaszával – az orális, az anális, a fallikus, a látencia és a genitális szakaszokkal –, amelyek meghatározóak az egyén pszichológiai fejlődésében. Ezek a szakaszok azonosítják a különböző életszakaszokat, ahol a szexuális energia (libidó) koncentrálódik, és ezek a koncentrációk alakítják az egyén pszichoszexuális fejlődését. Freud művében a pszichoanalízis módszertanát is bemutatja, amely a beszélgetésen és az asszociációs szabadságon alapul, lehetővé téve a terapeutának, hogy feltárja a páciens tudattalan konfliktusait és vágyait. A pszichoanalízis célja a rejtett pszichológiai konfliktusok tudatosítása és feldolgozása, így segítve az egyént abban, hogy jobban megértse és kezelje belső konfliktusait és szorongásait. Freud "A pszichoanalízis" című műve tehát egy alapvető olvasmány mindenki számára, aki érdeklődik a pszichológia, a tudattalan, és az emberi viselkedés mélyebb megértése iránt. Ez a munka nem csupán az pszichoanalízis alapjait veti meg, hanem egy új perspektívát is nyújt az emberi elme működésére és a pszichológiai zavarok kezelésére.


Fejezetek
1. Előadás
00:28:50 0:00
2. Előadás
Fejezet hossza: 00:19:48
3. Előadás
Fejezet hossza: 00:29:03
4. Előadás
Fejezet hossza: 00:23:16
5. Előadás
Fejezet hossza: 00:16:51


Hallgasd a legújabb bestsellereket!

 • 1921 hangoskönyv
 • Napi szinten bővülő kínálat
 • Töltsd le ingyen
 • Hallgass könyveket, akkor is, ha a kezed foglalt
 • Korlátlanul alig havi egy könyv áráért
Képernyő metszet a Voiz mobil alkalmazásból

Pszichológia, Önismeret, Filozófia

Korlátlan hallgatás

5990Ft

HavidíjAzoknak akik falják a könyveket, vagy párhuzamosan több hangoskönyvet is hallgatnak.

Előfizetéssel korlátlanul hozzáférsz minden tartalomhoz

 • Korlátlan könyvhallgatás
 • Könyvösszefoglalók
 • Meditációk
 • Trainingek, szemináriumok

Korlátlan hallgatás

éves

71880Ft

12 + 1 hónap ajándék


A legnépszerűbb csomagunk!
Azoknak akik falják a könyveket, vagy párhuzamosan több hangoskönyvet is hallgatnak.

Előfizetéssel korlátlanul hozzáférsz minden tartalomhoz

 • Korlátlan könyvhallgatás
 • Könyvösszefoglalók
 • Meditációk
 • Trainingek, szemináriumok

Csak ez a hangoskönyv

2500Ft

egyszeri vásárlásPszichoanalízis

Book cover image
Pszichológiai vagy személyiségfejlesztő hangoskönyvek.

Időhatékonyság:

Ha naponta csak 2x25 percet szánsz a hangoskönyv hallgatásra, egy héten belül már elolvasol egy új könyvet - vezetés közben, edzés alatt, vagy akár csak házimunka vagy pihenés közben!

Szakértői tartalom:

Fedezd fel a legjobb pszichológusok által írt könyvek tudását. A pszichológiai témájú hangoskönyvek segítenek megérteni magadat és másokat, javítani az emberi kapcsolataidat és fejleszteni a mentális és érzelmi képességeidet.

Önismeret:

A pszichológiai vagy személyiségfejlesztő könyvek olvasása, hangoskönyvek hallgatása segíthet abban, hogy jobban megismerjük önmagunkat, az erősségeinket és gyengeségeinket. Ha jobban megértjük saját magunkat, az segíthet abban, hogy magabiztosabban álljunk az élet kihívásai elé.

Szakmaifejlődés:

Szakmai fejlődés: A pszichológiai témájú könyvek és hangoskönyvek segítenek abban, hogy megértsük az emberek viselkedését, segít kifejezni és érvényesíteni szándékainkat, így a szakmai fejlődésünkre is pozitív hatással lehetnek.

Jobb párkapcsolatok:

Számos párterapeuta által írt könyv, melyek segítséget nyújtanak a másik fél megértésében, az érzelmi intelligencia fejlesztésében, valamint a hatékonyabb kommunikáció kialakításában. Ezek a hangoskönyvek tartalmazzák a párkapcsolatok gyakorlati tanácsait és eszközeit, amelyek segíthetnek megújítani és javítani a kapcsolatok minőségét.

Bármikor, bárhol elérhető:

A hangoskönyveket bármikor, bárhol meghallgathatod, így utazás, edzés, takarítás mellett is tanulhatsz.

Kényelmes és gazdaságos:

Havi 1 könyv áráért korlátlanúl férsz hozzá számos kiváló minőségű hangoskönyvhöz, így sokkal kényelmesebb és gazdaságosabb, mint a hagyományos könyvek vásárlása.

Partnerek, akik bizonyítják a minőségünket!

Forbes logo
Moti kiadó logo
HVG logo
Édesvíz kiadó logo