Damaris Kofmehl - A barlang

Hangoskönyv

A második világháború Ukrajnában egy tizenéves zsidó fiú szemével, aki közel 30 fős családjával egy barlangban rejtőzködve élte túl azt.

Natalie, a fiatal amerikai barlangászlány 2015-ben egy ukrajnai expedíción megdöbbentő leletekre bukkan a föld alatt: cipőket, edényeket és egy gabonamalmot talál, meg egy héber feliratú arany nyakláncot. A nyomok egy zsidó nagycsaládhoz vezetnek, melynek tagjai 1942-ben ott találtak menedéket Hitler katonái elől. Az egyik túlélő, az ekkor már nyolcvankilenc éves Joscha Burker megeleveníti Natalie előtt a tizenévesen átélt üldöztetés történetét, hogyan tartotta benne a reményt családja bátorsága, összetartása és hite, valamint a gettóba zárt kedvese iránt érzett szerelme a legsötétebb időkben is. Azt is elárulja Natalie-nak, mit jelent a barlangban talált aranylánc szív alakú medáljára vésett, héber 91-es szám... "Sok drámai történetet vetettem már papírra - repülőgép-eltérítőkről, terroristákról, gyilkosokról, drogdílerekről és bandavezérekről. Van azonban egy téma, amelyhez idáig még közelíteni sem mertem: a második világháború. Egész egyszerűen túl borzalmasnak találom, ami ott történt. Szembejött velem azonban ez a történet, és magával ragadott. Talán azért, mert különbözik mindazoktól, melyeket eddig hallottam. Lojalitásról, bátorságról, hitről, reményről és szeretetről szól. Dokumentál egy esetet, amely bizonyítja, hogy minden nehézség ellenére győzni lehet a gonoszság felett." - Damaris Kofmehl

Damaris Kofmehl 1970-ben született, svájci bestsellerszerző. Több mint negyven regényét adták ki és fordították le különböző nyelvekre. Művei között számos, valós történeteken alapuló true-life-thrillert is találunk, melyek azt bizonyítják, hogy még a pokol tornácán játszódó élet sem reménytelen.
Fordító: Behrmann Mariann
Időben ennyi: 10:26:44