/ Kiadók / Atlantic Press Kiadó

Atlantic Press Kiadó

Az Atlantic Press Kiadó 2018-ban volt tízéves. Vezetője Bokor Pál újságíró, író, műfordító, aki a Magyar Távirati Iroda moszkvai majd washingtoni tudósítójaként dolgozott, majd több műfajban is írt sikerkönyveket. Közülük a Panda című kalandregénye 75 ezer példányban fogyott, de 25 ezer példányt adtak első amerikai útirajzából, az Ezüst Malibuból is. Az alapító-főszerkesztő érdeklődésének megfelelően a kiadó is főként politikai jellegű könyvek, illetve tényirodalom megjelentetésével foglalkozik, pártos elfogultságoktól mentesen.
Kiadványaink közül említésre érdemes Bokor Pál két könyve Obama amerikai elnökről, a Hazám, az ígéret földje Ari Shavittól, aki Izrael újkori történelmének leghitelesebb és legőszintébb krónikása. A Hitler buzgó hóhérai című második világháborús kötet kényes témája miatt több mint húsz évig nem jelenhetett meg Magyarországon. Iván Katalin, a Füles Tanár úr kérem rovatának gazdája életrajzkötettel gazdagítja kínálatunkat és jelenleg egy fantasztikus kuriózum-gyűjtemény összeállításán dolgozik.
A 2018-as jubileumi év fő eseménye a női regénypályázat volt, melyet Ákody Zsuzsa nyert Lélekrablók című regényével 286 beérkezett pályamű közül. Elindítottunk egy női remekírók sorozatot is, melyben olyan örökös sikerkönyvek jelentek-jelennek meg, mint A Vörös Pimpernel Orczy Emma bárónőtől, A halászó macska uccája Földes Jolán tollából és Kosáryné Réz Lola nagyszerű regénye, a Filoména.
A kiadó nem politikai vagy szépirodalmi természetű, romantikus, fantasy, krimi és egyéb szórakoztató kiadványai az Atlantic Press alvállalkozásaként működő Aba Könyvkiadó égisze alatt látnak napvilágot. Az Atlantic Press szívesen indít el a pályán új szerzőket is. Többek között ez a kiadó vitte be a köztudatba a ma már országosan ismert szakácskönyvíró és gasztroblogger, Rupáner-Gallé Margó nevét, a true-crime műfajban remeklő William G. Winklert, a tehetséges fiatal krimiszerzőt, Szántó Dánielt, valamint Dézsi Desirée-t, akinek Hagyjátok repülni az ibiszeket című első regénye az Észak-Dél konfliktus ritka elfogulatlan ábrázolása miatt vált sikerkönyvvé.
(Forrás: Facebook)

Hangoskönyvek (0 db)