Balogh Boglárka - Ezerarcú Föld

Hangoskönyv

A hangfelvétel a Jane Goodall Intézet "Hangoskönyvek a társadalmi felelősségvállalásért "projektje keretében valósult meg. A könyvet felolvassa: Marczika Judit

Balogh Boglárka világjáró újságíró, a National Geographic Magyarország bloggerének legizgalmasabb történetei a Föld ismeretlen szegleteibe kalauzolnak el bennünket. Bepillantást nyerhetünk az afrikai törzsek mindennapjaiba, a „fekete” albínók rejtett világába, egy belga csokoládémester titkaiba éppúgy, mint az illegális vadállat-kereskedelembe, a vadászatra szánt oroszlánok ipari tenyésztésébe vagy egy magyar orvoscsapat életmentő-akcióiba is… Kaphatunk baszkföldi szerelmi tanácsokat és az indiai becsületgyilkosságokról is képet formálhatunk. De a lényeg mégsem maga az utazás, hanem az, hogy miként formálódhat a világról, sőt önmagunkról alkotott képünk az előttünk feltáruló idegen kultúrák, különleges emberi sorsok hatására.

„...Balogh Boglárka soraiból kiderül: megannyi tragikus és örömteli, szívfájdító és beszédes pillanat részeseként sokaknál jobban érti,érzi az embert. Az embert, aki - ha eszéhez tér- még megmentheti romoltában is gyönyörű világát és benne önmagát. Ez a kötet kivételes dologra képes: fölcsillantja a reményt.” (Ifj. Vitray Tamás)
Időben ennyi: 09:17:51