Peter Boghossian, James A. Lindsay - Hogyan folytassunk lehetetlen beszélgetéseket?

Egy roppant hasznos útmutató

Hangoskönyv

RÖVIDÍTETT KÖNYVKIVONAT, KÖNYVÖSSZEFOGLALÓ, NEM A TELJES KÖNYV!

Szinopszis: A Hogyan folytassunk lehetetlen beszélgetéseket (eredeti címén: How to Have Impossible Conversations ; 2019) őszinte útmutatással szolgál a vitákat nélkülöző konverzációhoz. Peter Boghossian filozófus és James Lindsay tudós azzal érvelnek, legyen bármennyire is kényes egy adott téma, mindannyian csak profitálhatunk belőle, ha nyíltan kifejtjük ellentétes nézeteinket - feltéve, hogy hajlandóak vagyunk tanulni az ilyesfajta kommunikáció során, és nem csupán az ellenvéleményen lévőt akarjuk pocskondiázni. A könyv fejezetei olyan technikákat mutatnak be, amelyek megkönnyítik a tiszteletteljes párbeszédet - az egyetértés kialakításának szabályaitól egészen addig, miként győzd meg róla a vitapartnered, hogy vizsgálja felül a saját feltételezéseit.

Kinek ajánljuk?
• Azoknak a kritikusan gondolkodóknak, akik szeretik a jó vitákat.
• Olyan szkeptikusoknak akik az irracionális dogmák felszámolására törekszenek.
• Azon csendes racionalistáknak, akiknek elegük van a folytonos kiabálásból.

A szerzőkről: Peter Boghossian filozófia szakos adjunktus professzor az oregoni Portland Állami Egyetemen. A Center for Inquiry (röviden CFI) előadója, valamint nemzetközi előadásokat is tart a Richard Dawkins tudományos alapítvány szervezésében. Emellett tőle származik még Az ateisták létrehozásának kézikönyve (eredeti címén: A Manual for Creating Atheists) című kiadvány is.
James Lindsay fizika és matematika diplomával rendelkező szerző. Öt könyvet is írt, többek között a Cinikus teóriák -at (eredeti címén: Cynical Theories), ami a posztmodern gondolkodás tanulmányozása az oktatásban valamint politikai aktivizmusban. Mindezek mellett pedig állandó külsős publicista a Time, a Scientific American valamint a Philosopher’s Magazine-nál.
Időben ennyi: 00:33:29